Toppbild

Välkommen till Habo Friidrott 04

Välkommen till Habo Friidrott

Habo Friidrott är en ideell idrottsförening som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar, seniorer och veteraner (från 35 års ålder) i friidrott. Habo Friidrott bildades 2004 efter att ha tillhört Habo IF sedan 1929. Det är därför föreningen heter Habo Friidrotts Förening 04.

Vem kan börja i Habo Friidrott?

Alla som är 6 år och äldre är välkomna att börja träna och tävla i Habo Friidrott. Om du vill börja hos oss så bokar du plats i träningsgrupp/grupper och registrerar dig via denna länk. OBS som ny får du prova vid två tillfällen utan att behöva betala medlemsavgift men du behöver ändå registrera dig via länken)

Har du frågor kan du kontakta träningsansvarig för aktuell träningsgrupp (se menyn längs upp). Veckan före skolstart under sommaren arrangeras sommarskola för barn och ungdomar mellan 7 - 12 år. Då kan du som vill prova friidrott under lekfulla former.

Till skillnad från många andra idrotter så kan föreningen ta hand om nybörjare i alla åldrar i en grupp som passar dig. Vare sig du är i tonåren och vill prova friidrott eller är en vuxen som vill prova att löpa, motionera eller träna allsidigt.

Vad innebär det att träna Friidrott?

I åldern 6- 11 består träningen av lekar, stafetter och på ett lekfullt sätt prova och utföra de olika grenarna som längdhopp, höjdhopp, tresteg, spjutkastning, kulstötning, diskus, sprintlöpning och häcklöpning.

I åldern 12-15 blir det lite mer fokus på styrka, uthållighet, löp-, hopp- och kastövningar samt grenspecifik träning under tävlingssäsongerna.

Läs mer om att träna friidrott!

Vad innebär det att tävla friidrott?

Föreningen är tydliga med att de aktiva i första hand tävlar med sig själva och jämför sina egna resultat. Själva tävlandet, i det lilla sammanhanget under träning eller småtävlingar, eller i de stora sammanhangen är en del av friidrottandet. Tävling är ett sätt att mäta sig med sig själv och andra. Tävling är att utmana sig själv och testa sina gränser, som i många fall positivt förvånar. Att tävla är att kunna mobilisera sig själv när det behövs. Att fokusera, koncentrera sig. Egenskaper som är värdefulla hela livet.

Friidrott är i huvudsak en tävlingsport om vi tänker på större tävlingar. Friidrott är efter fotboll och hockey en av de mest populära publiksporterna. Föreningen kan inte och kommer aldrig att tvinga någon att tävla mot dennes vilja!

Läs mer om att tävla friidrott!

Var tränar vi?

Utomhus under maj - september
Vi tränar utomhus på Habo Friidrotts fina arena, Slättens Idrottsplats (Munkaskogsvägen 4). I samma lokaler som friidrottens klubbhus tränar Habo Judo. Övrigt i området finns möjlighet att träna fotboll, volleyboll, skytte, tennis och andra sporter.

Inomhus oktober - april
Vi tränar inomhus i Habo Sporthall (där även styrketräningen sker), Kålgårdsarenan i Jönköping och åker ibland till Växjö och andra orter för att träna i en riktig hall för inomhusfriidrott (som tyvärr inte finns i Jönköping).

Vad kostar det att vara med?

Friidrott är en billig idrott att hålla på med jämfört med många andra idrotter. Läs om förmåner för medlemmar och om föreningens avgifter.

Hur blir man medlem?

Klicka på länken, ansök om en plats i en eller flera träningsgrupper och registrera dina uppgifter. Som medlem har du vissa skyldigheter att leva upp till eftersom föreningen är helt ideell.

Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub