Toppbild

Götalandsmästerskapen 18-19 mars i Växjö

Publicerad 2023-03-14 08:48
I helgen har några våra grymma tjejer födda 2010, Wilma Bengtsson Damgren, Rebecka Johansson, Ruth Gustafsson och Hedvig Orestig, representerat Östsvenska förbundet på inomhus-Götalandsmästerskapen som avgjordes i Växjö. Det är säsongens största tävling för 13-14-åringarna. Läs mer nedan...

Först ut var Wilma och Rebecka i höjd där Wilma med förhand bäst personbästa tyvärr precis kommit tillbaka från sjukdom. Hon klarade 137 cm i andra försöket och slutade på 13 plats av 39 tjejer. För Rebecka blev det personligt rekord med samma höjd men som hon klarade i första försöket och slutade på en 11 plats och fick med sig poäng till lagtävlingen mellan de fyra distriktssförbunden Östsvenska, Skåne, Göteborg och Västsvenska.

Efter höjden stod kula på programmet för Ruth (8,16) och Rebecka (9,17). Här fick ingen av dem till några nya personliga rekord och ingen av dem var nöjda med det utifrån vad de kan och det kanske sporrade Ruth extra mycket till sitt 800m-lopp där hon istället slog till med ett nytt bra pers på 2:41,76 och en sjätteplats totalt. Även det resultatet drog in bra poäng till lagtävlingen där de 12 första i varje gren räknades med.

För Hedvig blev inte lördagens tresteg inte den tävling som hon hade hoppats på inför. Med 9,35 slutade hon på 12e plats men fick åtminstone med sig lagpoäng. På söndagen fortsatt resultaten gå lite trögt när längd avgjorde tidigt på morgonen. Även om varje hopp blev längre räckte inte 4,51 till finalhoppningen och hon slutade på 15e plats av 48 tjejer.

Överraskade mycket bättre skulle det visa sig gå på 60 m häck där Hedvig tog sig hela vägen till final och slutade 6a på nytt personbästa och nytt klubbrekord för Habo friidrott på 10,42.

Till semifinalen hade Hedvig även sällskap av Rebecka men som i sin semifinal tyvärr hamnade i en mycket tät målgång där den bara skiljde 5 hundradelar mellan plats 3 till 6 och bara de 3 första kvalade till finalen. Men totalt slutade hon 11a och fick alltså med sig lagpoäng som lite tröst. Sista grenen ut för våra Habotjejer stod Ruth för på 200 m. Även i detta lopp fick vi se ett nytt personbästa på 31,22.

Hur gick det då i lagtävlingen? Den vann Östsvenska distriktet i stor stil och kan nu stoltsera med äran och vandringspokalen tills nästa Götalandsmästerskap avgörs.