Toppbild

Theodor Rogö ny svensk ungdomsmästare i friidrotten mångkamp

Publicerad 2023-02-03 09:29
Stora förhoppningar har byggts upp vad gäller Theodor Rogös friidrottskarriär. Hans resultat i regionsmästerskapen för 13 och 14-åringar indikerade att något riktigt stort var på gång. I Götalandsregionen radade han upp vinster. När man friidrottar gör man sitt första svenska mästerskap som 15-åring och spänt vändes blickarna mot mångkamps-SM i Växjö den gångna helgen för att se om han redan där skulle kunna leverera. Även Nike Blomberg skulle varit med i F15, men blev tyvärr sjuk och fick stryka sig.

Visst levererade Theo! Det blev mäktiga insatser i samtliga grenar, eller vad sägs om totalseger med 400 poängs marginal ner till 2:an, seger i fyra av de sju grenarna och andraplatser i de övriga tre. Theo hade tydligen prickat in formen perfekt för om man jämför med hans personbästa innan tävlingen så var det enbart i längdhoppet han inte gjorde pers eller tangerat pers och då vann han ändå den grenen!

Självklart blev det personligt rekord även totalt och tittar man på Habos klubbrekord för 15-åringar (där vi redan tidigare har haft dubbla svenska mästare i åldersklassen och med stolthet för mångkampstraditionen vidare) så slog Theo hela fem nya rekord för Habo friidrott i helgens tävling. En extraordinär prestation!

Vad som händer i framtiden kan man aldrig svara på, speciellt inte som Theo även är en duktig handbollspelare och satsar lika hårt även i den sporten, men att åren framöver kommer att bli oerhört intressanta att följa råder det inga tvivel om.

Att Theo skulle bli friidrottare har känts tämligen naturligt då såväl pappa Johan som mamma Ellionor var mycket framgångsrika friidrottare i sin ungdom. Ellionor är ett av skälen till att klubben fått fram en kull av duktiga idrottare, speciellt på flicksidan.

Att talangen finns inom släkten visade kusin Axel Rogö genom att vara lika dominant i P16-klassen vid SM. Två kusiner vinner alltså varsin åldersklass och kan kalla sig svenska mästare.

Framåt blickar Theo redan mot individuella ungdoms-SM där han siktar mot nya vinster och när sedan utomhussäsongen tar vid blir det möjligheter att lokalt få se Theo tävla såväl på Råslätt som hemma i Habo.

Totalpoäng 4673

60 m

Stav

Längd

60 m häck
Höjd: 84,0cm

Höjd

Kula
Vikt: 4,0kg

600 m

Theodor Rogö
Habo Friidrott -04

7.62
675

353
490

6.05
597

8.44
874

179
619

14.07
733

1:32.37
685

Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub