Toppbild

Säsongsstart med mersmak

Publicerad 2023-05-14 16:53
Redan efter de två inledande helgernas tävlande kan vi konstatera att Habo friidrotts aktiva levererar! Vid Junespelen blev vi tredje bästa klubb, trots att flera av de våra valde att vänta med sin säsongsstart ett tag. Vid tävlingar i Motala denna helgen fortsatte framgångarna. Läs mer nedan...

Vid tävlingarna i Motala var det speciellt vid medeldistanslöpningarna som haboiterna stack ut. Idel segrar och fina personliga rekord av Tindra Westlund Stenberg på 800m, Per Orestig på samma distans, Hedvig Orestig och Freja Westlund Stenberg på 600m.

Men även i teknikgrenarna var det Habofärger överst - eller vad sägs om seger i F13 höjd för Emma Centerhed Wiberg och seger i spjut för Wilma Bengtsson Damgren. 143 resp. 35.18m. Habo även på andraplats i dessa klasser. Wilma i höjden och Hedvig i spjutet på nytt pers.

I den yngre klassen visade Sofie Bengtsson Damgren fin klass dessutom.

Vid Junespelen var det ett antal aktiva som stack ut: Nike Blomberg, som vann allt hon ställde upp i. Olivia Andersson som sprang och hoppade på toppnivå. Misa Widetoft tävlade för första gången i år med 1 kg diskus fick ihop teknikförändringarna som gjorts över vintern riktigt bra och kastad över 25m direkt!

Anna Elwing vann 80m och Emma Centerhed Wiberg persade med 15 cm i höjdhoppet som Wilma Bengtsson Damgren vann.

I spjutkastningen blev det en Habohistoria i F13. Seger till Ruth Gustafsson på ett 34 meterskast och flera kast i närheten, tvåa blev Wilma Bengtsson Damgren, också hon över 31 m och trea blev diskusspecialisten Ruth Johansson. Triss i Habo alltså.

Ruth sprang även riktigt bra på 600 m och blev tvåa.

Dessutom var det ett helt koppel av de yngre haboiterna som gjorde utmärkta prestationer!


Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub