Toppbild

Theo vann DM i mångkamp efter drömresultat!

Publicerad 2021-08-09 08:45
Theodor Rogö vann mångkampen i Ljungby efter att ha presterat otroliga 5435 p och över 1000 p i samtliga grenar. 1000 p är egentligen taket för vad man en gång ansåg vara möjligt per gren, men med tiden har de aktiva blivit allt bättre och man har fått utöka poängtabellen uppåt. Att någon lyckas med drömresultatet 1000 p i varje gren är dock otroligt sällsynt. Nu har vår Theo alltså gjort det! Nike Blomberg tog ett finfint silver i DM i klassen för flickor. Läs mer...

Theos resultat gren för gren:

60 mh 9.06
Längd 543 (de två första grenarna var de enda resultatet som INTE var klubbrekord, men de har han ändå själv sedan tidigare ;)
Spjut 42.78
Höjd 161
600m: 1.37,12

Dessutom ligger han nu etta i Sverige i sin åldersklass med sin fina serie!

Även Nikes prestation ska lyftas fram eftersom hon bara tre veckor före tävlingen beslöt sig för att byta håll i ansatsen i höjdhoppet, då knät smärtade för mycket i upphoppet från rätt håll. Det ska egentligen inte gå att konkurrera på den här nivån med felfotsansats, men Nike var målmedveten och hoppade bara en knapp dm från sitt pers när det kom till tävling. 134 cm alltså från fel håll. Inte illa!

Nämnas ska också två "gamla" haboiter som kämpade i seniorSM-klassen för herrar. Det var Rasmus Elfgaard och comebackande Emil Nilsson. Rasmus fick kämpa hårt under helgen då han hade stolpe ut i flera grenar, men bjöd på en finfin avslutning och blev trea med 7071p. Även Emil persade i totalen och var glad att vara tillbaka efter många tunga år av skador.

Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub