Toppbild

Världsungdomsspelens kung

Publicerad 2022-06-20 13:01
Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg är Sveriges största tävling och namnet indikerar att tävlingen lockar aktiva från många länder. Genom åren har aktiva från våra klubbar älskat att tävla i detta prestigefulla evenemang, men endast några få av de våra har lyckats med konststycket att få vinna EN gren. Nu har det unika hänt att Theodor Rogö inte bara vann en gren utan faktiskt två och dessutom tog ytterligare pallplatser. Ett unikt resultat som kryddades med ytterligare guldkant!

På fredagen inleddes tävlingarna för Theodor Rogö i P14 med en rafflande längdhoppstävling där samtliga medaljörer var över 6 meter. Theodor var den som drog det längsta strået genom att hoppa 6,20 m. Vinden var dock något över maximalt tillåtna så nya officiella personrekordet ligger på 6,07 m men en fin guldmedalj bärgades till Habo!

Kort efter längdhoppet var det dags för 300 m häck i P15. Theodor hade fint flyt över häckarna de första 200 m men orkade inte riktigt hålla samma tempo sista 100. Han slog ändå sitt personrekord med 1 sekund och kammade hem en fin bronspeng endast slagen av två killar födda 2007.

Tidigt på söndagsmorgonen var det försök på 80 m häck i P14 och Theodor chockade sina tränare genom att sänka sitt pers från 11,72 till 11,16! Smålandsrekordet på 11,38 som stått sig i hela 35 år slogs därmed! Inför finalen var han supertaggad på att ge sig på tävlingsrekordet på 11,06 som innehas av ingen mindre än Pål Haugen Lillefosse (stavhoppare i världseliten red.anm). Han gjorde vad han kunde men klockan stannade på 11,13. En ny kanontid och putsning av tidigare nysatta rekord.

Theodor lämnar Världsungdomsspelen med 2 guld, ett brons och fyra personliga rekord. Nästa tävling blir mångkampstävlingen Combined Events Carnival i Sollentuna första helgen i juli.

Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub